Składniki:
- 0,5 kg rabarbaru
- 2 szklanki mąki
- szklanka cukru
- pół kostki masła
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mleka
Przygotowanie:
Rabarbar obrać i pokroić w kawałki długości niecałego centymetra. Utrzeć masło z cukrem, dodać mąkę, następnie jajka i mleko, po czym proszek i sól. Zresztą kolejność to sprawa drugorzędna, i tak się to kiedyś połączy. Całość zmiksować na lejącą się masę, w razie potrzeb dodając mleka. Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia albo nasmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Równomiernie rozsypać na cieście rabarbar. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Zdjęcie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz